Naar aanleiding van de nieuwe corona maatregelen hebben wij besloten om vanaf woensdag 11 juni terug te starten met onze tafeltennis.
Er moeten wel nog een aantal zaken aangepast worden om aan de hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen te voldoen. Om een veilige afstand tussen de spelers te kunnen bewaren kan er dus alleen enkel gespeeld worden, dus geen dubbelspel (met vier).
Per spelmoment kunnen er dus maximum 18 personen spelen verdeeld over de twee zalen.
Ben je ziek (luchtwegeninfectie of koorts) kom dan niet naar de club.
Er is een absolute handhygiëne noodzakelijk. Wij voorzien de nodige  middelen zoals zeep, rollenpapier, handgel en product om na spel de tafels te ontsmetten. De speeltafels moeten ook ontsmet worden bij het wisselen van kant en na elk spel.
Zorg dat je steeds voldoende (1,5meter) afstand bewaard van de andere spelers bij het verlaten van je speeltafel en tijdens het spel.
In de kantine is het belangrijk dat wij de “social distancing” respecteren. Hiermee bedoel ik dat we om beurt naar de koelkast gaan en een drankje nemen. Zorg zelf voor voldoende wisselgeld om te betalen. Glazen kunnen om hygiënische reden niet gebruikt worden. Men plaatst nadien het leeggoed ook zelf terug in de juiste bak. Bij het verlaten van de tafel zal men deze ook zelf dienen te ontsmetten.
De dagen en uren dat er kan gespeeld kan worden blijven onveranderd.
Vermits wij telkens maar met 18 spelers kunnen komen spelen moeten wij een regeling proberen uit te werken om iedereen de kans te geven om te komen spelen. Al vorens wij daaraan kunnen beginnen zouden wij moeten kunnen weten wie er wil komen spelen. Ik kan mij voorstellen dat er leden zijn die dit niet zien zitten en nog eventjes willen wachten tot de regels nog meer versoepelen.
Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om te vermijden dat het een chaos wordt. Reservering om te spelen, spelmomenten extra voorzien op bijvoorbeeld maandag, dinsdag en donderdag namiddag (op voorwaarde dat er ook extra verantwoordelijken worden gevonden) zijn er enkele.
Uit ervaring weet ik dat de komende maanden eerder rustig verlopen en iedereen begrip heeft voor deze toch ongewone toestand en zijn best wil doen om het zo aangenaam mogelijk te maken.
Om ons te helpen dit alles zo goed mogelijk voor te bereiden moeten wij dus weten wie er onder deze omstandigheden wil komen spelen. Om te starten gaan wij ons beperken tot de huidige spelmomenten.
Dus op goed geluk afkomen om te spelen is niet aan te raden.

Categorieën: Mededelingen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *